Home / Retetele lui Dan / Ciorba a la grec

Ciorba a la grec

Ciorba de pui a la grec – reteta mamei mele. Cu orez, dreasa cu smantana, ou si lamaie si presarata din abundenta cu marar si patrunjel tocat. O ciorba lejera dar hranitoare, acrisoara, plina de zarzavaturi si bucatele de carne de pui.Pentru acceasta ciorba avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

  • 2 buc Morcovi
  • 1 buc Pastarnac
  • 1 buc Telina
  • 1 buc Ceapa galbena
  • Sare de mare
    dupa gust
  • Piper negru macinat
    dupa gust
  • 4 buc Oua M
  • 250 Orez camolino
  • Smantana 20%
    dupa gust
  • 1 buc Lamaie
  • Patrunjel
    dupa gust
  • 2,5 Apa plata
  • 1 buc Carne de pui grill.
    Mod de preparare

    1. Punem la fiert pieptul, spatele si aripioarele. Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic. Dupa ce a fiert carnea, o scoatem pe o farfurie, o dezosam si o taiem bucati mici, iar supa in care a fiert o strecuram printr-o sita marunta, pentru a ramane ciorba limpede.

    2. Adaugam legumele taiate cubulete impreuna cu orezul si zeama de lamaie si lasam sa fiarba.

    3. Peste galbenusuri adaugam smantana. Luam oala de pe foc, adaugam un polonic de ciorba in vasul cu oua si smantana si omogenizam bine. Turnam incet compozitia diluata inapoi in oala si amestecam pana la omogenizare.

    4. Punem din nou vasul pe foc si il lasam pana vedem ca da primul clocot, apoi stingem focul. O mai dregem cu sare si piper, daca e cazul.

    5. Servim ciorba de pui à la grec fierbinte, cu patrunjelul taiat fin pus direct in farfurie.

    Pofta buna!

Tot din acceiasi categorie

Varză nouă cu costiță

De cum s-a făcut varza în grădină am poftit la o Rețetă de Varză nouă cu …

Leave a Reply

%d bloggers like this: