Home / Retetele lui Dan / CIORBĂ DE DOVLECEI

CIORBĂ DE DOVLECEI

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1/2 rădăcină de pătrunjel
  • 1 felie de ţelină
  • 50 ml de ulei
  • un dovlecel mare sau miezul de la 3 dovlecei
  • 200 ml suc de roşii
  • o mână de fidea sau tăieţei
  • sare după gust
  • 100 ml de borş
  • leuştean verde
Mod de preparare
  • Spălăm legumele, le tăiem cuburi sau le dam pe răzătoarea mare.
  • Călim legumele timp de 5 minute în cei 50 ml de ulei, doar cât sa își dezvolte aroma.
  • Punem la fiert 3 litri de apă cu puțină sare și adăugăm legumele călite. Lăsăm ciorba să fiarbă la foc mic.
  • Când morcovul s-a înmuiat, punem cuburile de dovlecei. Lăsăm să fiarbă încă 10 minute, potrivim gustul de sare și adăugăm sucul de roșii, borşul și fideaua.
  • Lăsăm ciorba să mai dea 4-5 clocote, apoi stingem focul şi presărăm deasupra leuştean proaspăt tocat.
  • Dacă nu ţineţi post sau vreun regim, puteţi servi ciorba cu o lingură-două de smântână. Îi va îmbogăţi gustul şi îi va da o savoare specială.

Tot din acceiasi categorie

Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde este un fel de mancare pe care il poti pune pe …

Leave a Reply

%d bloggers like this: