Home / Retetele lui Dan / Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda, stevie sau urzici este o mancare de primavara, facuta cu multe verdeturi proaspete, care aduce un plus de vitamine organismului. Este o mancare ieftina, usoara, dietetica, sanatoasa si extrem de gustoasa. Pentru impatimitii de mancare BIO si sanatoasa, e o mancare perfecta avara, cand dealurile si gradinile sunt pline de loboda, stevie si urzici, apar patrunjelul, mararul si leusteanul.

Vorba babelor: ,,de-acu” poa” sa vie postu”, c-a iesàt borsu” di primavara”

Adevarul este ca e tare gustos:

Ingrediente    :

4 legaturi loboda

1 l bors

250 gr rosii in bulion

3 buc ceapa

1 buc pastarnac

1 buc radacina de patrunjel

2 buc morcov

3 crengute de leustean proaspat

2 linguri ulei

1 lingurita sare

varf de cutit piper.

Mod de preparare :
  • Se spala, se curata si se toaca marunt loboda. Se toaca marunt rosiile din bulion. Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul, ceapa, radacina de patrunjel si pastarnacul. Se pun legumele la calit in putin ulei, cat sa se inmoaie putin, se condimenteaza cu sare si cu piper, se adauga loboda tocata marunt, rosiile in bulion maruntite si 1.5 litri de apa calda.

  • Se fierbe borsul separat si se adauga peste ciorba, dupa ce aceasta a dat in clocot. La final, se adauga leustean tocat marunt.

  •   La final va dorim pofta buna si va mai asteptam pe la noi!

Tot din acceiasi categorie

Varză nouă cu costiță

De cum s-a făcut varza în grădină am poftit la o Rețetă de Varză nouă cu …

Leave a Reply

%d bloggers like this: