Home / Retetele lui Dan / Ficăței de pui

Ficăței de pui

Foarte des pregătim ficăței de pui la ceaun sau la wok (accea tigaie adinca), pentru că ne plac mult, iar în combinația de față: ficăței de pui cu ceapă și usturoi, în sos de soia, au ieșit extrem de gustoși.

Ceapa tocată mărunt s-a transformat într-un sos delicios, în combinație cu usturoi și sos de soia.

Ingrediente
  • 1500 gr ficăței de pui
  • 2 cepe medii
  • 3 căței de usturoi
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare, după gust
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce și afumată
  • 100 ml sos de soia concentrat
Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm rețeta Ficăței de pui cu ceapă și usturoi, în sos de soia!

Mai întâi clătim bine ficățeii de pui în apă rece, apoi îi scurgem și îi curățăm.

Într-un wok, sau ceaun dacă avem, punem uleiul la încins. Adăugăm ficățeii bine scurși și îi lăsăm să se rumenească la foc mediu spre mare. Îi întoarcem de pe o parte pe cealaltă să se rumenească uniform, iar când își schimbă culoarea, adăugăm ceapa tocată mărunt și 2 căței de usturoi răzuiți. Amestecăm încet aceste ingrediente printre ficăței, acoperim vasul cu un capac și micșorăm intensitatea focului.  Mai amestecăm din când în când, dar cu mare grijă să nu strivim ficățeii.

După 10-15 minute ridicăm capacul și stropim ficățeii cu sosul de soia. Adăugăm și puțin cimbru, un cățel de usturoi răzuit, piper și boia de ardei  și mai lăsăm ficățeii să se prepare în sos, aproximativ 10 minute. După cum spuneam, ceapa se topește în lichidul din vas și se transformă într-un sos delicios. Sare mai adăugăm doar dacă mai este cazul, având în vedere că sosul de soia este foarte sărat.

Servim delicioșii ficăței de pui cu ceapă și usturoi, în sos de soia, cu garnitura preferată și o salată. Se pot servi și cu mămăliguță.

Eu i-am servit cu o garnitură de cartofi și o salată verde cu ridichi.

Tot din acceiasi categorie

Varză nouă cu costiță

De cum s-a făcut varza în grădină am poftit la o Rețetă de Varză nouă cu …

Leave a Reply

%d bloggers like this: