Home / Cine-Tv / Hellboy

Hellboy

Hellboy este un reboot bazat pe seria de benzi desenate de la Dark Horse, regizat de Neil Marshall pentru studiourile Lionsgate.

David Harbour joacă rolul titular și sincer i se potrivește ca o mănușă, exact ca mâna pietroasă a personajului. Nici Ron Perlman nu a fost de lepădat, însă în contextul unui reboot apărut la 11 ani după Hellboy 2, Harbour a fost cea mai bună alegere din punctul meu de vedere. E foarte ușor să-i îndrăgești personajul, care pare ursuz la prima vedere însă îi pasă de cei nevinovați de dreptate. De fapt pare să fi venit cu o bună parte din trăsăturile lui Hopper din Stranger Things, rolul care l-a făcut cunoscut. Ia în calcul și tehnologia actualizată și tehnicile de machiaj îmbunătățite față de acum un deceniu și rezultă noua față a lui Hellboy.

Prefer să nu intru în amănuntele poveștii. În mare, ce se întâmplă este că pentru prima oară de când a fost adus din Iad în lumea noastră în 1943, Hellboy află adevărul complet despre originile sale pe măsură ce o urmărește pe vrăjitoarea Nimue, Regina Sângelui (jucată excelent de Milla Jovovich), a cărei intenție este să conducă lumea și să se răzbune pe omenire.

Pe undeva am simțit că povestea este cam încărcată cu informații pe măsură ce apar noi dezvăluiri. În viteza cu care se desfășoară sângeroasa acțiune parcă nu prea ai timp să asimilezi diversele informații. Pe de altă parte nimeni nu stă să ne istorisească orginile personajelor în vreun mod plictisitor. Până la urmă Hellboy este un film de acțiune în toată regula, fapt pentru care narațiunea nu numai că nu se ia pe de-a întregul în serios, dar are și o aură comică.Personajele negative de exemplu nu sunt profund dezvoltate, dar tonul filmului nici nu prea îți permite așa ceva. Regina, Baba Cloanța și alte personaje odioase par să parodieze câteodată tipologiile în care se încadrează fără să fie seci și fără gust. Pentru mine, cel puțin, sunt cât de cât memorabile.

Tot din acceiasi categorie

A ÎMPLINIT 104 ANI

De două ori câștigătoare a premiului Oscar, actrița care i-a dat viață faimosului personaj Melanie …

Leave a Reply

%d bloggers like this: