Home / Cine-Tv / Little Women

Little Women

Little Women este un film fascinant, cu personaje frumos conturate și autentic în reprezentarea epocii.

Regizoarea şi scenarista Greta Gerwig (Lady Bird) ecranizează Little Women, care se bazează atât pe romanul clasic cât şi pe alte scrieri ale Louisei May Alcott, redând parcursul, suişurile şi coborâşurile vieţii lui Jo March, un alter ego al scriitoarei.  În accepţiunea lui Gerwig, îndrăgita poveste a celor patru surori, care erau hotărâte să-şi trăiască viaţa după propriile lor criterii, este valabilă în orice epocă şi totodată potrivită pentru momentul actual.

Filmele cu povești de viață, cum le numim de obicei, s-au aflat rareori în raza mea de interes. Din dorința de a pleca mai des de la film cu câte o lecție de viață cât și din nevoia de diversificare a gusturilor, am ales să văd Little Women / “Fiicele Doctorului March. Cele șase nominalizări la Oscar nu sunt nici ele colea.

E interesant să conștientizăm că anumite probleme sociale din epoca Războiului Civil din America merită discutate și în 2020, unele fiind într-o măsură mai mică încă valabile. Mai ales mi se pare interesant să vedem de unde am plecat și unde ne aflăm acum cu ofertele de carieră ale femeilor și viziunea colectivă asupra condiției feminine din societate.

Cumva te poți regăsi măcar un pic într-una dintre cele patru surori March dacă nu chiar în fiecare dintre ele, chiar și bărbat fiind. Poate ai ceva din sufletul altruist și milos sau timiditatea lui Beth, ceva din atracția pe care o are Meg față de viața comodă a oamenilor bogați, poate te regăsești în aspirația lui Amy către artă sau în spiritul luptător și independent a lui Jo.

Tot din acceiasi categorie

A ÎMPLINIT 104 ANI

De două ori câștigătoare a premiului Oscar, actrița care i-a dat viață faimosului personaj Melanie …

Leave a Reply

%d bloggers like this: