Home / Cine-Tv / Morometii 2

Morometii 2

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) si Asocia?ia Film si Cultura Urbana (AFCU) organizeaza, cu sprijinul Babel Communications si Centrul National al Cinematografiei, Gala Premiilor Gopo (numite in onoarea reputatului cineast roman, al carui faimos omulet da forma trofeelor evenimentului). Premiile Gopo reprezinta un eveniment anual de prestigiu, prin care se recompenseaza cele mai importante realizari cinematografice nationale din cursul anului precedent si se promoveaza adevaratele valori din domeniu in randul unui public cat mai larg. Trofeele sunt decernate anual in cadrul Galei Premiilor Gopo, in urma votului a peste 400 de profesionisti din toate sectoarele industriei cinematografice autohtone. Acestia aleg, prin vot individual si secret, cei mai buni dintre nominalizatii la fiecare categorie competitiva, desemnati de un juriu alcatuit din profesionisti ai cinematografiei autohtone.

“Morometii 2”, o adaptare a romanului scriitorului Marin Preda “Morometii”, in regia lui Stere Gulea, a castigat distinctia “Cel mai bun film” la premiile Gopo de anul acesta. Pe langa aceasta, filmul cu cele mai multe nominalizari a castigat alte opt trofee: Cea mai buna imagine (Vivi Dragan Vasile), Cel mai bun montaj (Dana Bunescu si Alexandra Gulea), Cel mai bun sunet (Dana Bunescu, Cristinel Sirli, Constantin Fleancu), Cele mai bune decoruri (Cristian Niculescu), Cele mai bune costume (Dana Paparuz), premiu oferit de Cellini Romania, Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura (Dana Roseanu, Iulia Roseanu, Domnica Bodogan), acordat de MAC Cosmetics, si Tanara Speranta (Iosif Pastina). De asemenea, „Morometii 2 a primit si Premiul Publicului.

Premiul pentru cel mai bun regizor i-a fost acordat lui Constantin Popescu, pentru filmul “Pororoca” si tot acesta i-a adus lui Bogdan Dumitrache premiul cel mai bun actor si premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar Iuliei Lumanare. Regizorul Radu Jude a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scenariu pentru filmul „Imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari”, iar Alexandru Dabija a castigat premiul “Cel mai bun actor in rol secundar” pentru performanta sa in aceasta productie. De asemenea, premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal i-a fost acordat actritei Cosmina Stratan, pentru rolul sau in „Dragoste 1. Caine”, in timp ce premiul pentru cea mai buna muzica originala a mers la Massimiliano Narduli pentru filmul „Charleston”.Momentele speciale ale serii au fost marcate de premiile acordate actritei Ileana Stana, pentru intreaga cariera, actorului Constantin Dinulescu, pentru intreaga activitate si lui Dan Chisu, premiul special pentru sustinerea si incurajarea productiei de film independent.

Tot din acceiasi categorie

Kingsman-Cercul de Aur

Kingsman: Serviciul Secret prezintă lumea Kingsman – o agenție independentă și inteligentă care acționează până …

Leave a Reply

%d bloggers like this: