Retetele lui Dan

Salată de vinete

tradițională, simplă și gustoasă

Rețetă și sfaturi detaliate pentru a găti o salată de vinete tradițională simplă și gustoasă numai bună de savurat împreună cu familia sau prietenii.

Salata de vinete este una dintre cele mai bune mâncăruri ale verii și nu numai. Nu există casă în care să nu se pregătească de câteva ori pe lună o salată de vinete tradițională. Este extraordinară servită pe felii de pâine proaspătă, alături de roșii bine coapte și brânză proaspătă.

Salata de vinete este preferată atât de adulți, cât și de copii. Gustul extraordinar al salatei de vinete ne determină să o pregătim cât se poate de des și să ne facem rezerve pentru perioadele în care vinetele nu sunt în sezon. Astfel, odată cu sfârșitul verii și începutul toamnei începe să plutească în aer mirosul vinetelor coapte la foc. La țară sau la oraș, fiecare gospodină se pregătește de iarna ce urmează cu vinete coapte conservate la borcan sau în congelator.

Mai mult toamna este momentul ideal de a pregăti și nelipsita zacuscă cu vinete și ardei copți. Astfel cantitățile de vinete coapte sunt cât se poate de generoase, cu cât mai multe cu atât mai bine.

INGREDIENTE PENTRU SALATĂ DE VINETE TRADIȚIONALĂ, SIMPLĂ ȘI GUSTOASĂ
  • 3 vinete
  • o ceapă
  • ulei
  • zeamă de lămâie sau oțet
  • sare
MOD DE PREPARARE SALATĂ DE VINETE TRADIȚIONALĂ, SIMPLĂ ȘI GUSTOASĂ

 

  1. Înțeapă vinetele cu furculița sau cuțitul din loc în loc apoi așează-le la foc sau în cuptor, în funcție de posibilități și preferință.
  2. După ce vinetele sunt coapte, lasă-le câteva minute bune în chiuvetă sau într-o tavă să se răcorească.
  3. Curăță vinetele de coajă apoi lasă-le la strecurat pentru a elimina sucul amar.
  4. Toacă vinetele cu ajutorul unui satâr de lemn sau sticlă/plastic apoi așează-le în bolul în care vei pregăti salata.
  5. Toacă mărunt o ceapă potrivită. În funție de preferințe poți adauga mai multă sau mai puțină.
  6. Adaugă puțină sare, una – două linguri de zeamă de lămâie sau oțet, ulei și amestecă bine salata.
  7. Continuă să mai adaugi ulei în câteva reprize, amestecând de fiecare dată ca la maioneză. Ajustează cantitatea de ulei în funcție de gust.
  8. Servește cu poftă salata pe o felie de pâine proaspătă!

0%

User Rating: 0.7 ( 1 votes)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button