Home / Retetele lui Dan / Sfecla rosie, cu marar

Sfecla rosie, cu marar

Racoreste-te si vitaminizeaza-te cu o salata de sfecla rosie, cu marar! O poti servi ca atare, pe post de gustare colorata, alaturi de un piure fierbinte sau peste un hot-dog vegetal. Incearc-o in toate combinatiile culinare care iti trec prin cap – salata de sfecla rosie cu marar va fi intotdeauna la fel de delicioasa si plina de nutrienti benefici organismului tau.

Ingrediente reteta Salata de sfecla rosie, cu marar
  • 3 sfecle rosii
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura marar proaspat/uscat
  • 1 lingura ulei vegetal
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare, dupa gust
  • apa
    Mod de preparare reteta Salata de sfecla rosie, cu marar
    • Aceasta salata de sfecla cu marar se pregateste rapid, primul pas fiind fierberea sfeclelor, cu tot cu coaja: spala-le bine si apoi pune-le intr-o oala cu apa (cat sa le acopere complet) si lasa-le la fiert, pana devin moi atunci cand le intepi cu un cutit.
    • Scoate sfeclele din apa si lasa-le sa se raceasca complet, apoi curata-le de coaja si – in functie de cum vrei sa arate salata – taie-le in cubulete egale ca marime sau da-le pe razatoarea mare.
    • Curata ceapa de coaja si toac-o marunt.
    • Toarna putina apa intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt; las-o pe foc pana se inmoaie si devine transparenta, amestecand din cand in cand, cu o lingura de lemn.
    • Adauga peste ceapa, in tigaie, sfecla rosie si mararul tocat marunt.
    • Tine tigaia pe foc pana cand sfecla se incalzeste, apoi stinge focul si adauga zeama de lamaie, uleiul vegetal si sare, dupa gust.

Tot din acceiasi categorie

Varză nouă cu costiță

De cum s-a făcut varza în grădină am poftit la o Rețetă de Varză nouă cu …

Leave a Reply

%d bloggers like this: