Home / Retetele lui Dan / Tagliatelle cu rosii

Tagliatelle cu rosii

Aceasta reteta de tagliatelle cu rosii si masline este potrivita in post, pentru vegani sau de fiecare data cand nu ai la indemana prea multe ingrediente si totusi vrei sa gatesti ceva rapid, dar gustos. Cu doar cateva legume, paste tagliatelle, putin sos pesto si 20 de minute petrecute in bucataria proprie, vei obtine un fel principal satios si aromat, care te va trimite pe taram italian cu gustul ei delicios.

Ingrediente reteta Tagliatelle cu rosii si masline
  • 300 g paste tagliatelle
  • 400 g rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 1 cana busuioc proaspat
  • 1 ½ lingura seminte de floarea-soarelui
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri drojdie inactiva uscata
  • 5 linguri ulei vegetal
  • 3 linguri apa
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

    Mod de preparare reteta Tagliatelle cu rosii si masline

    • Pentru aceasta reteta de tagliatelle cu rosii si masline va trebui, in primul rand, sa pregatesti sosul pesto.
    • Pune, intr-un blender vertical, busuiocul, semintele, usturoiul curatat, zeama de lamaie, drojdia inactiva si sarea (dupa gust); marunteste-le bine, pana obitii o pasta groasa si omogena.
    • Adauga 2 linguri de ulei vegetal, picurandu-l incet in amestec, in timp de blenderul este pornit, apoi completeaza cu apa, pana obtii un sos pesto de consistenta dorita.
    • Pastreaza 2 linguri din sosul pesto, pentru reteta de tagliatelle cu rosii si masline; depoziteaza restul la frigider (intr-un borcan sau o caserola acoperita, timp de maxim 7 zile) sau la congelator (turnat in tavita de cuburi de gheata, timp de pana la 30 de zile).
    • Incinge restul de ulei intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu, apoi adauga ardeiul (spalat, curatat de taiat feliute) si rosiile spalate si taiate (daca folosesti rosii cherry, taie-le in jumatati; daca folosesti rosii clasice, taie-le in cuburi mari).
    • Adauga sare si piper, dupa gust, si lasa-le pe foc 8 minute, zdrobindu-le cu spatele unei linguri de lemn, dupa ce s-au inmuiat destul.
    • Fierbe pastele tagliatelle, conform instructiunilor de pe ambalaj.
    • Adauga in tigaia cu sos maslinele negre (poti folosi masline kalamata) si cele 2 linguri de sos pesto preparat anterior.
    • Scurge pastele de apa, adauga-le in tigaie si serveste imediat aceste delicioase tagliatelle cu rosii si masline.

       Observatii reteta Tagliatelle cu rosii si masline

    • Pentru aceste tagliatelle cu rosii si masline poti folosi si 2 linguri de pesto de patrunjel.
    • Poti inlocui uleiul din sosul pesto cu apa, daca vrei sa reduci pe cat posibil continutul de ulei.
    • Poti inlocui semintele de floarea-soarelui cu seminte de pin sau miez de nuca.
    • Poti servi aceste tagliatelle cu rosii si masline cu o lingura de parmezan vegan presarat deasupra, peste fiecare portie.

Tot din acceiasi categorie

Yamm Yamm

Sincer am incercat acceasta reteta si este yam yam de bun gust se gateste repede …

Leave a Reply

%d bloggers like this: